Kreativ i krisetid

Koronapandemien har påvirket næringslivet på godt og vondt. La deg inspirer av arbeidet under koronapandemien fra disse pågangsrike kvinnelige gründerne. Miniserien «Kreativ i krisetid» er fra Innovasjon Norge Arktis i forbindelse med feiring av den internasjonale kvinnedagen 2021.

Mathilde Caeyers

Mathilde Caeyers er en moderne danser og koreograf som for tiden bor og arbeider i Nord-Norge, hun er direktør for Forum for nordnorske danseartister og styremedlem for scenekunstfestivalen Vårscenefest. Mathilde har premiere på sin andre fullstendige sceneforestilling New Religion under Arctic Arts Festival | Festspillene i Nord-Norge i 2021, og skal også lage et bestillingsverk sammen med islandsk musiker Bjarki for Extreme Chill Festival og Insomnia.

Maria Arlén Larsen

Maria Arlén Larsen er lege og forsker. Hun har doktorgrad fra UiT Norges Arktiske Universitet og videreutdanning innen behandling av overvekt ved Harvard University i USA. Hun har forelest over hele verden og har utviklet flere spesialistklinikker. Dr. Arlén har også skapt prisvinnende og brukervennlig helseteknologi i Lifeness , og fått talentpris for sitt arbeid med fett og fedme.

Trine Kristiansen Lyrek

Trine Kristiansen Lyrek har drevet med hundekjøring i mer enn 20 år. Etter syv år i Alaska flyttet hun til Alta, for å teste ut om hobbyen kunne bli en heltidsjobb. En enslig lavvo og en hundegård på eiendommen har nå vokst til Trasti & Trine AS, et opplevelsessenter med prisbelønt nordlyssafari, overnatting, restaurant, bakeri og hundekjøring. Gjestene har i hovedsak vært tilreisende langveisfra. Nå har de i større grad satset på det lokale markedet, og i fjor startet de med blant annet catering og åpnet utekafé på tunet.

Marit Sjo Lorentzen

Marit Sjo Lorentzen er utdannet Dr Scient i bioteknologi fra UiT, og er i dag direktør for drift i bioteknologiselskapet ArcticZymes. Arcticzymes produserer enzymer som brukes innen molekylær forskning og diagnostikk, og ble fjorårets børvinner med vekst på over 1000 prosent. Den siste tiden har det solgt enzymer, med utgangspunkt i DNA fra torsk, for å redusere risikoen for falske positive koronatester. Selskapet har også fått en svært viktig avtale med legemiddelselskapet ReiThera, som utvikler covid-19-vaksine.

Margareta F. A. Orkan

Margareta F. A. Orkan er en Tromsø-basert regissør som spesialiserer seg i sci-fi sjangeren. Hun har en bachelor i sosialantropologi med fordypning i film fra UiT og NISS Høyskole, og har mottatt flere priser for sine filmer.Hennes siste prosjekt SYNTBABE er støttet av Nordnorsk Filmsenter og Norsk Filminstitutt, og ble ferdig innspilt i februar i år. Og vi venter spent på premieren!

Del: